Razlog za ovu štednju koja je obuhvatila i smanjenje količine obroka za oko 4.000 dece od jaslenog do predškolskog uzrasta, je nedostatak finansijskih sredstava, jer je grad Subotica, za više od 20 miliona dinara smanjio budžet Predškolskoj ustanovi, a pritom i snizio cenu boravka dece u vrtićima.

Roditelji mališana veoma burno reaguju na činjenicu da im deca dolaze kući gladna, jer im se servira samo jedna užina i to uglavnom jabuka, često nemaju supu, a uz varivo dobijaju po pola parčeta hleba.

Pročitajte i... Nesuglasice u vrtiću

"Moramo da donosimo pelene, ubruse, vlažne maramice, flomastere i bojice, a izgleda da ćemo sada morati i hranu da pakujemo deci", nezadovoljna je Milica V., čije dvoje dece ide u vrtić, i dodaje: "Jeste da su nam smanjili cenu boravka na 2.900 dinara, ali je rečeno da će grad nadomestiti ostatak i da se to neće odraziti na kvalitet usluga, ali očigledno nije tako. Ako sve moramo sami da donosimo, šta onda plaćamo vrtiću?"

Mnogi Subotičani su se obraćali upravi Predškolske ustanove, gde im je rečeno da su im vezane ruke, jer zavise od priliva novca iz gradske kase, ali da će učiniti sve da se ovaj problem što pre prevaziđe.


Pročitajte i... Pitanja koja treba da izbegavate kada dođete po dete u vrtić

"Budžet za ovu godinu je 34 miliona dinara, i to nije dovoljno sredstava, obećano nam je da će se rebalansom nadoknaditi, ali kako ga još nije bilo, to se odrazilo na ishranu dece", priznaje Dijana Kopunović Torma, zamenica predsednika Upravnog odmora "Naše radosti".

Izvor: Večernje Novosti

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.