Udruženje građana „Evo ruka” je udruženje roditelja dece i mladih sa smetnjama u razvoju, koje broji 50 članova, odnosno 50 porodica dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, kojima je potrebna konstantna podrška i osnaživanje.

Najčešći problemi ovih porodica su siromaštvo, socijalna isključenost, nemogućnost roditelja da rade zbog brige o detetu sa invaliditetom, nedostupne i nerazvijene usluge u zajednici, udaljenost terapijskih centara, slaba podrška i razumevanje zajednice i institucija, i mnogi drugi.

Međutim, od osnivanja udruženja "Evo ruka", 2011. godine, do danas pokrenute su brojne akcije i inicijative za poboljšanje kvaliteta života i položaja u društvu dece sa invaliditetom i njihovih porodica.

Upravo to je razlog i za još jedno humanitarno okupljanje u organizaciji ovog Udruženja, koje će biti održano u četvrtak, 4. juna u restoranu Komande doma vazduhoplovstva u Zemunu, sa početkom u 19:30.

Svi koji žele da pomognu moći će da, po ceni od 2000 dinara, uživaju u druženju i muzici, a sav prihod namenjen je direktnoj podršci deci sa smetnjama u razvoju iz Udruženja "Evo ruka" i uspostavljanju održivog modela podrške društvenoj i obrazovnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica.

U cenu je uračunato posluženje, a sve informacije se mogu dobiti na broj telefona 062/327-877

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.