Subota 30. maj "Pinokio" u 17 sati 

Prve kratke priče o drvenom lutku zvanom Pinokio italijanski pisac i novinar Karlo Kolodi (1826-1890) objavio je 1881. godine u dečjem časopisu "Žurnal za decu". Potaknut njihovim uspehom, Kolodi je 1883. izdao roman pod naslovom "Pinokiove avanture". Svetsku popularnost roman je stekao tek posle piščeve smrti i danas predstavlja jedno od najčitanijih i najprevođenijih dela književnosti za decu. Priča prati odrastanje i sazrevanje drvenog lutka Pinokija, koji uz veliko odricanje i ljubav svog "oca" Đepeta uspeva da se izbori sa iskušenjima koja pred njega stvalja svet koji ga okružuje!

Nedelja 31. maj "Skoro svako može da padne, osim čaplje!" u 12 sati 

Da li ste čitali priče Tona Telehena, holandskog pisca koji je i doktor, ili doktora, koji je i pisac? Ton Telehen, kao i Čehov (ne samo zbog toga što su obojica doktori), puni svet svojih simpatičnih junaka (veverice, mrava, slona, čaplje, vrabca, kita, galeba...) neverovatnim situacijama, koje čitaoca (i gledaoca) podsećaju da je, pre svega, čovek biće satkano od emocija i često ne sasvim objašnjivih promena raspoloženja.

Osvojte karte za predstave!

Malo pozorište "Duško Radović" nagradiće dve najbrže čitateljke sa po dve karte (za predstave "Pinokio" i "Skoro svako može da padne, osim čaplje!"), koje prve pošalju tačan odgovor na pitanje: Kada su objavljene prve priče o čuvenom lutku Pinokiju? Pored odgovora na naš mejl redakcija@yumama.com, pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.