U subotu od 12 časova biće odigrana predstava “Noć u Merlinovom zamku” u režiji S. Rodić-Janković. 

„Noć u Malom pozorištu” (edukativna tura, subota 18.30-21.00)

Dvanaesta Noć muzeja po prvi put ove godine predstavlja Dečiju turu sa sadržajima posebno osmišljenim za najmlađu publiku. Između ostalih, Malo pozorište „Duško Radović” povešće svoje posetioce iza kulisa. Obilazak počinje na službenom ulazu pozorišta, do gornjeg nivoa gde se nalaze šminkernica i garderobe, zatim ulaskom kroz bočni ulaz na scenu do inspicijenstkog pulta, sale i foajea pozorišta. Posetioci će imati prilike da se upoznaju i razgovaraju sa glumcima iz ansambla, inspicijentom, cug majstorom, tehnologom lutaka i majstorom svetla!

„Noć u Merlinovom zamku“ je predstava o čarobnjaku Merlinu koji dovodi zlu vešticu na suđenje, a za svedoke  poziva junake iz popularnih crtanih filmova Volta Diznija: Malu Sirenu, Zver, Ivicu i Maricu, Duha iz Aladinove lampe, Kruelu de Vil i druge.

Mališani će, takođe, od 17 časova moći da uživaju u predstavi “Tri praseta” u u režiji Dragoslava Todorovića, čija radnja prati dogodovštine tri čuvena praseta. Dramatizaciju teksta uradio je Igor Bojović, a za napetost i neizvesnost do samog kraja zaduženi su gladni i lukaviji Lija i Vuk! Gudonije, Trutonije i Cica Gica ipak uspeće da se izbave u čemu će im zdušno pomoći papagaj Arčibald i... pa neka to za sada ostane tajna!

Nedelja u 12 časova rezervisana je za predstavu “Strašne priče braće Grim” koja je rađena po motivima čuvenih bajki braće Gim. Braća Jakov i Vilhelm Grim su verovatno najčuveniji pripovedači novela iz Evrope, koji su omogućili da bajke kao što su Snežana, Zlatokosa, Pepeljuga i Ivica i Marica postanu deo najrasprostranjenije svetske baštine. Predstavu je režirao Mik Gordon, pa ukoliko ste ljubitelji britanskog humora i estetike ovo je preporuka za vaš porodični izlazak ovog vikenda!

Osvojte karte za predstave!

Malo pozorište "Duško Radović" nagradiće tri čitateljke sa po dve karte (za pomenute predstave) koje prve pošalju tačan odgovor na pitanje: Koje tri predstave će biti održane ovog vikenda u Malom pozorištu "Duško Radović"? Pored odgovora na naš mejl redakcija@yumama.com, pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.