Kada su vaspitačice na roditeljskom sastanku predložile ovu radnu akciju, roditelji su to oberučke prihvatili. Dvorište je, prema njihovim rečima, bilo zapušteno, pa su sami odlučili da ne čekaju nikakvu pomoć sa strane, već da stvar uzmu u svoje ruke kako bi svojim najmilijima ulepšali ambijent u kome provode dane.

Od ranih jutarnjih časova roditelji su obavljali poslove kao što su farbanje ograde, sađenje sadnice i ukrašavanje dvorišta sa predmetima koji se svakodnevno koriste, kao što su flaše i gume. Čitavoj akciji prisustvovala su i deca kako bi im roditelji svojim primerom pokazali koliko je važno preuzeti inicijativu. 

Pročitajte i... Dvorište za dečije uživanje!

"Najmanje što možemo je da odvojimo neko vreme da zajedničkim zalaganjem, znači našim radom pomognemo da ovo malo mesto postane lepše mesto za decu i sve nas. I to se uklapa u filozofiju da svako od nas, polazimo od sebe samih, da svako od nas može malim delom da promeni naše mesto i da postanemo svi bolji", kaže vredni tata Predrag Rajkić. 

Vaspitačica Dragoslava Trkulja se zahvalila svim roditeljima koji su došli da pomognu. Ova akcija poslužiće kao primer svima da se dobrom voljom, zajedničkim snagama i uz malo napora i novca može puno toga postići za dobrobit najmlađih.

Izvor: RTV

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.