U Malom pozorištu „Duško Radović“, 8 . maja u 11 sati biće izvedena lutkarska predstava „Ko je Loret?“ po 50. put. Predstava je nastala po motivima slikovnice francuske spisateljice Florans Kadije koja je prevedena na mnoge svetske jezike, a entuzijastičkim poduhvatom izdavačke kuće „Baobab“ dostupna je i na našem jeziku.

Prevod sa farancuskog jezika uradila je Iva Brdar, dramatizaciju Milena Depolo a režiju Katarina A. Petrović.

„Ko je Loret?“ je predstava o devojčici sa Daunovim sindromom, koja poziva male gledaoce da promene svoj pogled na decu koja su drugačija. Loretina priča da se uz otežavajuću okolnost uklopi u školu u koju idu druga deca, svojim čistim doživljajem sveta oko sebe sa lakoćom uspeva da doživi vesele trenutke u svom odrastanju.

„Ja ne izgledam kao ostale devojčice. Znam da sam drugačija jer me ljudi na ulici zagledaju. Kada se pogledam u ogledalu, vidim da su moje oči iskošene i da imam čudan osmeh. Moj osmeh ponekad ostaje sakriven u mom srcu“.

Priča je dramaturški proširena oživljavanjem lika Ponija, kako bi kroz Loretino druženje sa njim prikazali njen unutrašnji svet. Druženje sa Ponijem u početku predstavlja Loretino bekstvo i utočiše od realnog sveta oko nje, ali vremenom postaje sredstvo kojim će se ona izboriti da postane deo upravo te realnosti. U ovoj priči ona dobija svoje priznanje i postaje prihvaćena u razredu svoje škole, na sasvim nepretenciozan i spontan način, kroz svoju ljubav prema jahanju.

U predstavi igraju: Jelena Ilić, Tatjana Stanković, Aleksandra Anđelković, Miloš Anđelković i Goran Balančević.

Predstavu „Ko je Loret?“ u maju možete pogledati u terminima: 8. u 11.00, 9. u 17.00 i 27. u 10.30 sati.

Cena ulaznice je 500 dinara, a u maju mesecu Malo pozorište ponovo ima akciju – kupiš dve karte, treću dobiješ na poklon!

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.