Humanitarna akcija "Kilometar kose", koju su pokrenuli mladi umetnici Tamara Kojić i Marko Pantelić, pokazala je svoje prve rezulatate! Dobri ljudi donirali su svoju kosu, vlasuljari vredno radili proteklih nedelja a mališani dobili prve perike!

"Naši vlasuljari su vredno radili i u protekle dve nedelje obišli devojčice koje su sa nestrpljenjem iščekivale završetak izrade prve ture "‪Kilometar kose"‬ perika. U želji da podelimo sa vama divne trenutke, a ujedno ispoštujemo privatnost dece, predstavljamo vam neke od fotografija nastalih prilikom poklanjanja perika", napisano je na zvaničnoj Facebook stranici ove akcije.

Pogledajte i... Trogodišnjak donitao kosu deci oboleloj od raka (VIDEO)

Za izradu svake perike potrebno je 6 do 8 donacija slične dužine, nijanse i tipa kose. Perike se izrađuju po meri i na osnovu frizure koje su devojčice imale pre nego što su izgubile kosu. U pitanju je mukotrpan i precizan radni proces koji može da potraje i do četiri nedelje.

Izvor: alo.rs

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.