Trka je memorijalnog karaktera, u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina, usled maligne bolesti, zauvek napustila orijentiring staze. Ovo takmičenje je ujedno prvenstvo Srbije u kombinaciji  u disciplini "sprint".

Cilj trke je, pre svega, popularizacija orijentiringa kao sporta koji promoviše zdrave stilove života i očuvanja životne sredine. Trka ima takmičarski karakter i u njoj, pored redovnih takmičarskih kategorija, učestvuju i deca predškolskog i školskog uzrasta.

U posebnoj kategoriji "Sport za sve" mogu se prijaviti svi zainteresovani koji žele da oprobaju sposobnosti svog duha i tela uz kartu i kompas.


Larina trka se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Kragujevac.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

U saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka NURDOR, a u organizaciji Sportskog društva “Jasenica”, 11. aprila u Smederevskoj Palanci biće održano takmičenje u orijentiringu.