Specijalna bolnica “Beograd” deveti put organizuje humanitarnu akciju dodeljivanja dva besplatna programa vantelesne oplodnje u dečijem kulturnom centru, u nedelju 5. aprila.

Akcija simbolično počinje u 5 do 12 (11.55h), kako bi se i na taj način ukazalo na nužnost pružanja podrške parovima koji šansu, da se ostvare kao roditelji, imaju jedino kroz program vantelesne oplodnje za koji najčešće nemaju dovoljno sredstava. 

Pogledajte i Čuda se dešavaju: Do bebe preko konkursa za besplatnu vantelesnu oplodnju

Bolnica “Beograd” u svakoj humanitarnoj akciji tri puta godišnje izvlači jedan par kome dodeljuje besplatan program vantelesne oplodnje, a kao član “Baby kluba” učestvuje i sa trećinom sredstava za svaku sledeću vantelesnu oplodnju koju podrži i neka druga organizacija, institucija ili preduzeće. Akciji se i ovog puta pridružio i “Miter international”, što znači da će i ovoga puta biti dodeljena dva besplatna programa.

Parovi koji žele da učestvuju u humanitarnoj akciji dodele besplatnih programa vantelesne oplodnje mogu se prijaviti do subote 4. aprila dežurnoj službi bolnice na telefone: +381 (0) 11 3282 742, +381 (0) 11 3282 864, od 0 do 24 sata. Parovi koji se prijave moraju lično prisustvovati izvlačenju, jer bolnica insistira na apsolutno transparentnom postupku.

Dva najsrećnija para će izvući pevačica Goca Tržan koja učešćem u akciji i sama želi da doprinese razbijanju tabua koji na temu steriliteta još uvek postoje.

O vantelesnoj oplodnji i sopstvenim iskustvima sa prisutnima će razgovarati specijalni gosti: porodica Deverdek koja je u prošlogodišnjoj uskršnjoj akciji dobila ovaj besplatni program, zahvaljujući kome danas imaju blizance, koji će se takođe pridružiti ovom događaju i jednogodišnji Luka, prva beba u Srbiji iz tzv. druge generacije vantelesne oplodnje. Njegova mama Aleksandra Stojanović je naime rođena pre 22 godine zahvaljujući programu VTO, koji je uradio tim Bolnice “Beograd”.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.