Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

22. Festival pozorišta za decu u Subotici

Za učešće na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu pozorišta za decu, koji će se održati od 17. do 23. maja 2015. godine u Subotici, prijavile su se 52 zemlje, sa 201 predstavom.

 Izvor: Foto: Promo

Za učešće u takmičarskom programu 22. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, koji će se održati od 17. do 23. maja 2015. godine, vladalo je i ove godine veoma veliko interesovanje: prijavljena je čak 201 predstava iz 52 zemlje.

Prijave za takmičarski program pristigle su iz Albanije, Alžira, Argentine, Austrije, Azerbejdžana, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Čilea, Danske, Egipta, Francuske, Grčke, Gruzije, Holandije, Hrvatske, Indije, Indonezije, Irana, Italije, Izraela, Japana, Jermenije, Južne Koreje, Kine, Litvanije, Mađarske, Makedonije, Malija, Meksika, Nemačke, Nigerije, Norveške, Poljske, Portugalije, Rumunije, Rusije, SAD, Singapura, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španije, Švajcarske, Švedske, Turske, Ukrajine, Velike Britanije, Venecuele i Vijetnama.

Prijavljivanje je trajalo do 28. februara, a selektor Slobodan Marković je upravo završio odabir predstava koje su ušle u zvaničnu selekciju.

U njoj se, između ostalih, nalaze predstave iz Meksika - "Pesma šamana" (Pozorište lutaka “La kukarača”, Halisko), Nemačke - "Don Kihot" (Teatar smeha, Frankfurt na Odri), Norveške (prvi put na festivalu)  - "Sivi čovek sa šibicama" (Mačkino pozorište lutaka, Tonsberg), Indije - "O Rami" (Zadužbina za lutkarsku umetnost “Kat-Katha”, Nju Delhi), Italije - Pinokio (Teatar “Cahes”, Skandiči (Firenca), Rusije – "Umka" (Pozorište “Severna scena”, Novi Urengoj), Mađarske - "Knjiga o džungli" (Pozorište lutaka „Harlekin”, Eger), Slovenije - "Životinjska farma" (Pozorište lutaka Ljubljana), Crne Gore - "Čarobnjak iz Oza" Jagoša Markovića (Gradsko pozorište Podgorica), ali i nekoliko predstava iz Srbije.

Kompletan spisak predstava koje su odabrane za takmičarski program 22. Festivala možete pronaći na sajtu Festivala – lutfestsubotica.net

Međunarodni festival pozorišta za decu iz Subotice se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu AP Vojvodine i Grada Subotice. Izvršni producent Festivala je Otvoreni univerzitet Subotica.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica