Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanski hirurg operiše mališane u Beogradu

Dečji hirurg Martin Kostoln iz Londona operisaće 9. i 10. marta sa našim timom stručnjaka troje dece sa složenim srčanim manama, a troškove njegovih dolazaka snosiće Republički fond za zdravstveno osiguranje

 Izvor: Foto: Shutterstock

Hirurg Martin Kostoln iz Londona operisaće 9. i 10. marta s timom stručnjaka iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj troje dece sa složenim srčanim manama.

Dečiji kardiohirurg iz "Great Ormond Street Hospital" u Londonu, i domaći stručnjaci, operisaće osmogodišnju devojčicu iz Lajkovca i dva dečaka od 16 godina iz Beograda.

Pogledajte i Anestezija - veliki bauk za roditelje

Kako se navodi u saopštenju, dolazak dečjeg kardiohirurga Martina Kostolna i učestvovanje naših stručnjaka u tim zahvatima omogući će da se hirurško lečenje kompleksnih srčanih mana, kao što su mitralna valvula, aortna valvula i aorta, ubuduće izvodi po standardima savremene medicinske prakse i u Srbiji.

Time se takođe, kako se navodi u saopštenju, doprinosi i smanjenju troškova lečenja koji bi bili znatno veći upućivanjem dece na lečenje u odgovarajuću inostranu zdravstvenu ustanovu.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica