Na ovoj tribini će biti predstavljene manje poznate činjenice o Pupinu kao velikom rodoljubu, meceni, donatoru razvoja srpske umetnosti i čuvaru kulturnog i duhovnog blaga našeg naroda.

Cilj tribine je da se najpre svi profesori sa teritorije grada Beograda upoznaju sa načinima na koje učenicima u okviru obrazovnog programa na svojim časovima mogu predstaviti lik i delo Mihajla Pupina. Kako ističe autor produkcionog tima, promovisanje života i dela Mihajla Pupina može poslužiti mladim ljudima kao najbolji putokaz i usmerenje ka uspehu.

Pročitajte i Knjige za decu: Mihajlo Pupin

Polučasovni animirano - dokumentarni film Mihajlo Idvorski Pupin – put ka svetlosti, autora i producenta Save Sajka, kroz razgovore sa sagovornicima koji su izučavali njegov život uspeće da prenese snažnu motivacionu poruku. Kroz film su predstavljene njegove aktivnosti na polju nauke, pronalazaštva, diplomatije i dobročinstva.

Besplatne projekcije su već krenule, a nadamo se da će na ovaj način priča o Mihajlu Pupinu ući u svaku osnovnu i srednju školu Srbije i Republike Srpske.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.