Vrata muzeja će, kao i svake prve subote u mesecu, i ovog vikenda biti otvorena za Beograđane i njihove goste u vremenu od 11 do 19 časova. Takođe, istog dana od 12 do 13 časova biće organizovana radionica za najmlađe "Poštanski satić", saopštilo je preduzeće Pošte Srbije.

Najmlađi posetioci će tom prilikom moći da se fotografišu i dobiju originalne poštanske razglednice na kojima će biti poštanska marka sa njihovim likom, a u mini poštanskoj kancelariji upoznaće se s pečatima, telefonima, upijačima za papir, vagicom za merenje pisama i priborom za pisanje.

U okviru zadatka "Napiši i pošalji pismo voljenima", deca na radionici će moći da crtaju i pišu na zadatu temu a pisma će, uz pomoć roditelja i kustosa, pravilno adresovati, na njih zalepiti poštanske marke i ubaciti u poštanski kovčežić.

Takođe, deca će u kratkoj šetnji kroz PTT muzej, uz prilagođeno stručno vođenje za uzrast od tri do deset godina, videti riznicu poštanskog blaga i otkriti eksponate iz istorije pošte, telegrafije i telefonije.

Upoznaće se i sa pravom poštanskom kočijom, maketom vagona voza za prenos pisama, telefonima sa brojčanicima i ručkama.

Manifestacija "Poštanski satić" biće završena deljenjem poklona najmlađima. Ulazak na sve programe PTT muzeja je besplatan.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.