Detinjstvo je period kada se izgrađujemo kao ličnosti, i zbog toga je važno deci predstaviti različite sadržaje. Svesno i nesvesno, bajke nas upoznaju sa pravom prirodom života. One podstiču da slavimo slobodu i radost mašte, ali i govore ono što instinktivno znamo.

Na repertoaru ovog vikenda u Dečjem pozorištu Duško Radović očekuju vas dve predstave po motivima čuvenih bajki:

·        subota, 7. februara, "Noć u Merlinovom zamku" u 17 sati
·        nedelja, 8. februar, "Strašne priče braće Grim" u 12 sati



"Noć u Merlinovom zamku" je predstava o čarobnjaku Merlinu koji dovodi zlu vešticu na suđenje, a za svedoke  poziva junake iz popularnih crtanih filmova Volta Diznija: Malu Sirenu, Zver, Ivicu i Maricu, Duha iz Aladinove lampe, Kruelu de Vil i druge.

"Strašne priče braće Grim" rađena je po motivima čuvenih bajki braće Gim. Braća Jakov i Vilhelm Grim su verovatno najčuveniji pripovedači novela iz Evrope, koji su omogućili da bajke kao što su Snežana, Zlatokosa, Pepeljuga i Ivica i Marica postanu deo najrasprostranjenije svetske baštine. Predstavu je režirao Mik Gordon, pa ukoliko ste ljubitelji britanskog humora i estetike ovo je preporuka za vaš porodični izlazak ovog vikenda!

Dobrodošli u Malo pozorište, i ne zaboravite na akciju "Uzmeš tri karte -platiš dve - jednu dobiješ na poklon!"


Poklon karte!

Yumama i Malo pozorište "Duško Radović" nagradiće dve čitateljke sa po dve karte (za pomenute predstave) koje prve pošalju tačan odgovor na pitanje: U kom Diznijevom crtanom filmu se pojavljuje princeza Aurora? Pored odgovora, na naš mejl redakcija@yumama.com pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama
.