Grupa umetnika iz više različitih zemalja sveta “Art Link Us“ (Umetnost Nas Spaja), koja sarađuje na polju likovne umetnosti, organizator je Internacionalne izložbe dečijih radova u Takahara Furusato muzeju u Japanu. Radovi koji se izlažu na ovoj izložbi potiču od dece širom sveta, a ove godine prvi put i mališani iz Srbije imaju prilike da svoje crteže pokažu zajedno sa vršnjacima iz Slovenije, Francuske, Velike Britanije, Japana i Austrije.

Pogledajte i Inteligencija deteta: Koju tajnu kriju dečji crteži

Priliku da učestvuju na Internacionalnoj izložbi i pokažu svoje slikarsko umeće, talentovanoj deci iz Srbije omogućila je naša slikarka Gala Čaki uz pomoć koleginica sa kojima sarađuje u grupi “Art Link Us”.

“Osnivači ove grupe su Keiko Vahčič Mizajaki iz Slovenije i Hitomi Morliete iz Japana. Obe umetnice potiču iz inetrnacionalnih brakova, a upoznale smo se u Sloveniji na na likovnom simpozijumu, gde su ove umetnice izrazile želju da sarađuju sa mnom“, kaže Gala.

Pogledajte i Kada mašta postane stvarnost: Dečiji crteži pretočeni u igračke!

Ona je kontaktirala veliki broj osnovnih škola širom Srbije, kako bi skupila što više dečijih radova, koji će biti izloženi u muzeju Takahara Furusato u Japanu.

“Na ovoj izložbi će biti predstavljeno više od 200 crteža dece iz Srbije. Moja vizija je da se, nakon Japana, izložba dečijih crteža, u toku sledeće godine, premesti u Srbiju, gde će biti prikazana u više gradova. Nadam se da će odaziv publike biti kao i u Japanu“, izjavila je srpska slikarka za 24sata.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.