Nastava će biti organizovana iz svih predmeta osim iz fizičkog i veronauke i to od prvog do osmog razreda, a deca koja se duže leče na klinici biće ocenjivana, rekao je direktor škole Miroslav Stanić.

Ocene će biti dostavljene njihovim matičnim školama, a poznato je da se na niškoj klinici leče deca sa područja jugoistočne Srbije, rekao je direktor.

Pročitajte i... Kako da olakšate detetu boravak u bolnici


Na taj način deca neće morati da na kraju polažu razredni ispit ako su duže odsutna iz obrazovnog procesa, kazao je on.

Prema njegovim rečima, nastava će se izvoditi na klinici i u Kući za roditelje i decu, a akcija se realizuje u saradnji i sa nevladinom organizacijom NURDOR.

Škola već ima iskustva u takozvanoj patronažnoj nastavi za decu od prvog do četvrtog razreda koja je organizovana i odvija se u kućnim uslovima, napominje Stanić i ukazuje da je za nastavu na klinici obuku prošlo oko 30 nastavnika i profesora škole. Njihov rad je za sada volonterski, a kasnije će postojati mogućnost da se ta nastava uračuna kao dopuna nastavničke norme, napomenuo je direktor.


Pogledajte i Dobre strane predškolske nastave


Ovakav način nastave već postoji u Beogradu i Novom Sadu, napomenuo je Stanić.

Direktorka Klinike za dečje interne bolesti niškog Kliničkog centra prof. dr Emilija Golubović rekla je Tanjugu ranije da se na toj klinici godišnje leči između 3.500 i 3.700 najmlađih bolesnika.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.