Tradicionalno, sa prvim školskim danom u drugom polugodištu, u Delta City-ju biće organizovana manifestacija pod nazivom Dani sporta za najmlađe. 

Cilj manifestacije je ukazivanje na značaj fizičke rekreacije i bavljenje sportom, kao preduslova za zdravo i pravilno odrastanje dece.

PROČITAJTE I...Kako izabrati sport po meri deteta?

Organizatori ovogodišnje manifestacije su  Sportska akademija Senjak i Delta City, a svakog jutra, od 10 sati, biće organizovane radionice pravilnog vežbanja. Uz pomoć trenera i fizioterapeuta, polaznici će imati priliku da nauče kako pravilno da se zagreju i istegnu.

promo: foto

Vežbalište za bebe, takmičenja na poligonima brzine i spretnosti, trke u džakovima, radionica korektivne gimnastike u saradnji sa Zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije u okviru koje ce lekari najmladjima pregledati stopala i krivene kicmenog stuba i atletske radionice, samo su deo programa ovogodišnje, treće po redu dečije sportske manifestacije.

PROČITAJTE I...Folklor - idealan sport za decu (VIDEO)

Pored radionica i edukativnog dela programa, najmlađi ce imati priliku da se druže i sa brojnim poznatim košarkašima, vaterpolistima, fudbalerima, atletičarima, teniserima ali i drugim ličnostima iz javnog zivota.

Već prvog dana, u ponedeljak, 19. januara, u 11:30 casova, na poligonu će ih zabavljati poznati kaskader Uroš Certic koji ce demonstrirati kako lako i bezbedno mogu da izvedu neke od zahvata prilagođenih njihovom uzrastu, dok će od 13 sati gosti premijerno biti i Bojana Stamenov, Danica Krstic i Aleksa Jelić - ovogodišnja „evrovizijska trojka“.

PROČITAJTE I...Idealno vreme za prve sportske korake

Pored pomenutih, od 18 sati, gosti na poligonu bice i Knez, ovogodišnji predstavnik Crne Gore na Evroviziji.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.