Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reciklažne kante u beogradskim vrtićima i školama

Uz podršku Grada Beograda, u obrazovnim ustanovama počela je akcija koja ima za cilj ima upoznavanje sa reciklažom i sticanje navike recikliranja kod dece.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Vrtić "1001 radost", koji se nalazi u beogradskom naselju Šumice, dobio je na poklon 12 reciklažnih kanti i 39 specijalizovanih sudova za odglaganje reciklažnog otpada od kompanije "Sekopak" i JKP "Gradska čistoća".

Pogledajte i Mala škola reciklaže (VIDEO)

Na taj način je započeta edukativna akcija koja će se u toku godine širiti i na druge gradske opštine i obrazovne ustanove, uz podršku Grada Beograda, GO Voždovac i gradskog Sekreterijata za obrazovanje i dečju zaštitu. Ova akcija za cilj ima upoznavanje sa reciklažom i sticanje navike recikliranja kod dece u najranijem uzrastu. Pored vrtića i predškolskih ustanova, i osnovne škole počinju sa prikupljanjem reciklažnog otpada.

Iz kompanije "Sekopak" poručuju da žele da približe deci da "otpad nije samo smeće, već da se njegovim pravilnim rukovođenjem on ponovo može iskoristiti i da se tako čuva naša životna sredina i štedeti prirodni resursi".

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica