Crv je pronađen u pirinčanim pahuljicama nemačkog proizvođača „Milupa“, koje su roditelji kupili u apoteci.

Obaveštena je sanitarna inspekcija, a distributer hrane Milupa, beogradska firma Kibid d.o.o, privremeno je povukla hranu iz prodaje.

Pogledajte i Domaće ili kupovne kašice?

Da majka na vreme nije primetila, šestomesečna beba Veselinovićevih pojela bi živog crva, koga su pronašli u pirinčanim pahuljicama. 

"Supruga je otvorila pakovanje i krenula je da pravi i videla je nešto da gmiže unutra. Kad smo prosejali kroz sito, videli smo da je crv, beli crv, otprilike centimetar dužine", priča Nemanja Veselinović, Marijin suprug.

Pogledajte i Priprema hrane za bebu

Nemanja je o svemu odmah obavestio sanitarnu inspekciju, ali i proizvođača hrane za bebe. Još čekaju odgovor inspekcije, a od proizvođača su dobili izvinjenje.

Ono što je najgore je što je beba već jedan obrok iz ove ambalaže pojela. Crv je još i vidljiv, ali strah nas je od larvi koje se ne mogu videti golim okom - kaže uznemirena Milica. Prema njenim rečima, u pitanju je hrana nemačkog proizvođača „Milupa“, koja se može nabaviti u svakoj apoteci, većoj prodavnici i pojedinim parfimerijama.

“Ambalaža je originalna, a rok trajanja je važeći. Naoko sve deluje ispravno“, rekla je tetka bebe, Milica Veselinović Vučković.

U inspekciji je Blicu rečeno da još uvek čekaju zvaničnu prijavu, kao i da su zatražili od roditelja fotografiju crva i samog proizvoda, nakon čega će reagovati.

“Svaka serija proizvoda koju uvozimo dobija atest Ministarstva zdravlja o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda. Kako se crv našao u hrani ne možemo da kažemo, ali je veoma bitno gde se i kako čuva proizvod kada izađe iz našeg magacina“, kaže Dragana Đurić, portparol firme „Kibid“.

Ona je istakla da su kontrole svih proizvoda koje ta kompanija uvozi vrlo rigorozne upravo zbog toga jer su u pitanju namirnice za bebe, tako da im je bezbednost proizvoda prioritet.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.