Ministar prosvete Srđan Verbić poručio je danas đacima da moraju učiti bez obzira na to što prosvetni radnici protestuju, izrazivši očekivanje da će kroz novu rundu pregovora sa čelnicima sindikata biti postignuto rešenje za štrajkačke zahteve.

VIŠE O... U štrajku skoro 70 odsto škola u Srbiji

"Mora da se zagreje stolica, mora da se uči, bez obzira kakva bila situacija u školama", rekao je Verbić i za sutra najavio novi sastanak sa sindikatima i ponovio da direktor škole vodi računa o nadoknadi izgubljenih časova tokom štrajka vodi računa direktor škole.

Iako još nema rešenja za štrajk prosvetara koji traje od polovine novembra, Verbić je novinarima u Leskovcu pre početka tribine "Kako do boljeg statusa nastavnika" rekao da se nastavnici trude da i u ovakvim uslovima rade maksimalno kako bi šteta po učenike bila što manja.

Govoreći o zahtevima sindikata, ministar je rekao da je na "nama da vidimo šta u 2015. možemo da uradimo pa da status nastavnika popravimo" i da, kako kaže, poštovanje koji ostatak društva ima prema prosvetnim radnicima, bude povećan.

Verbić je ponovio glavni zahtev prosvetara, da im se ne smanjuje plata, što, kako je naveo, nije jedino o čemu treba razgovarati.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.