Ljiljana (35) je jako mlada ostala udovica sa dvoje dece. Svoj život posvetila je odgajanju dvojice sinova. Pre pet godina, u njenom životu se pojavio Rajko Stepanović (43), zemljoradnik iz Virovca kod Mionice, i desila se ljubav na prvi pogled. Već posle nekoliko susreta, Ljljana je prihvatila Rajkovu ponudu za brak. Lako se o novoj životnoj situaciji dogovorila sa svojom decom i mlađi je sa majkom iz rodnih Dobanovaca prešao u Virovac, dok je stariji, srednjoškolac koji nije želeo da menja društvo i školu, ostao u Dobanovcima, ali je u Virovcu čest gost. Drastična promena uslova i mesta življenja nije bila laka ni Ljilji ni detetu, ali su se Rajko i cela njegova porodica potrudili da oboje budu obasuti pažnjom i ljubavlju, te su oboje vrlo brzo prihvatili i zavoleli život na selu.

Autori formata:

Nebojša Nele Garić, Miroslav Petković, Nenad OgnjenovićReditelj epizode: Nenad Ognjenović


PROČITAJTE I... Vreme je za bebe: Sreća se može i zaslužiti!

Rajku i Ljilja su,  obzirom da su oboje u zrelim godinama, odmah želeli bebu. Međutim, u tome su ih sprečili problemi koji su trajali pune četiri godine. Posle raznih dijagnostičkih metoda, predloženo im je da pokušaju s vantelesnom oplodnjom.


Prošle godine, u valjevskoj Opštoj bolnici, ovaj par je okušao sreću, ali, na njihovu žalost, oplodnja nije dovela do trudnoće. Ipak, višak embriona je sačuvan, te je zahvaljujući njima Ljilja ove godine uspela da ostane u drugom stanju.


Zdrav dečak Jakov ugledao je svetlost dana 16. septembra 2014. On je prva beba u Srbiji koja je rođena iz krioprezervacije na državnoj klinici, što je svakako najveća sreća i uspeh za roditelja, ali i za Zdravstveni centar u Valjevu.


Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji "Vreme je za bebe" mogu da se jave na broj telefona: 011 6305734 ili pošalju mejl na adresu: vera@nira.rs.


Vera Novaković


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.