Na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu za ostarivanje te materijalne podrške u ovoj godini bila je 91 porodica sa ukupno 289 dece za koje je izdvojeno 8.630.642 dinara.

Trojke ima 75 porodica, odnosno 225 dece, četvrorke imaju dve porodice, dok su dupli blizanci (56 dece) iz 14 porodica. Od ukupno 91 porodice koje su primile pomoć 37 njih ima decu predškolskog uzrasta, 35 decu osnovno školskog uzrasta, a 19 ima srednjoškolce.

Pogledajte i Iznenađenje: Čekala trojke, rodila četvorke

Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu isplaćenu u Beogradu u septembru, što je 54.452 dinara, dok roditelji osnovaca dobijaju dve prosečne zarade, odnosno, 108.904 dinara. Roditelji srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u septembru, odnosno, 163.356 dinara .

Navedena vrsta podrške predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite i ostvaruje se jednom godišnje.

''Dečji osmesi su najvažnija i najvrednija stvar koju imamo'', poručila je Mirjana Milutinović, član Gradskog veća, na svečanosti u Skupštini grada.

Majka šestomesečnih trojki, koja ima i šestogodišnjeg sina, Maja Stojić rekla je da joj navedena pomoć veoma znači jer osnovni troškovi za trojke iznose više od 40.000 dinara. Ona je, takođe, rekla da njena porodica prima dečiji dodadak, te da im je svaka pomoć dobrodošla.

Izvor: Tanjug

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.