Ultrazvučni aparat je donacija gospođe Rebeke MekDonald iz Toronta, Kanada, koja je ostvarena u saradnji sa Fondacijom Princeze Katarine i humanitarnom organizacijom Lajflajn Kanada čiji je Princeza Katarina pokrovitelj.

"Povod ove posete je donacija ultrazvuka za decu, koji je preko potreban u vašem radu. Ovaj aparat je donacija gospođe Rebeke MekDonald, Srpkinje koja živi u Kanadi. Vrednost ove donacije je 37.000 evra. Drago mi je da u dijaspori postoje ljudi velikog srca koji na svaki način žele da pomognu svojoj zemlji i koji nisu zaboravili svoju domovinu. Biće mi drago da ovakvih projekata bude što više. Moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja ćemo nastaviti da pomažemo koliko god možemo. Hvala svim ljudima dobre volje koji nam pomažu i pozivam ih da zajedno nastavimo dalje. Ja se nadam da ćemo ponovo doći u vašu bolnicu i nastaviti da vam pomažemo kao što to radimo već 16 godina. Želim vam svaki uspeh u daljem radu", rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

U ime osoblja i pacijenata, profesor Zoran Radojičić, direktor bolnice, zahvalio je Princezi Katarini, njenim fondacijama i Rebeki MekDonald na pomoći.

Gospođa Rebeka MekDonald je rođena u Sarajevu, a već više od 40 godina živi i radi u Torontu, gde je na čelu kompanije koja trguje gasom i električnom energijom. Rebeka MekDonald je veliki dobrotvor i humanitarac, a za doprinos razvoju srpske kolonije u Kanadi dobila je Orden Svetog Save.