Novosadske dečije Zimzarije 4 biće svečano otvorene 23. decembra 2014. godine (utorak) u 11 časova u Pozorištu mladih u ulici Ignjata Pavlasa 4.

Cilj ove manifestacije je da osposobi decu predškolskog i ranoškolskog uzrasta za kreativno osmišljavanje slobodnog vremena sa akcentom na druženje kroz kreativni rad i igru.

Pogledajte i Negujte dečje radne navike i preko raspusta

Dečiji kulturni centar Deci na dar okupio je ove godine 26 institucija i organizacija kako bi novosadskoj deci uzrasta od 4 do 14 godina ponudili 116 kreativno-eduktativnih i sportsko-rekreativnih sadržaja.

Tokom zimskog raspusta deca će imati prilike da se upoznaju sa delima velikih umetnika: Mikelanđela, Leonarda, Pikasa... Saznaće mnoge pojedinosti o životu i radu super junaka nauke Mihajlu Pupinu, naučiće kako se pravi animirani film i iz kog jezika dolaze reči ruksak, šnicla, keks i kifla. Šta mogu da čitaju za vreme raspusta, šta je grad, a šta trg, da li slike imaju ukus i miris i kako ulica može da ima deset lica samo su neka od pitanja na koja će deca dobiti odgovore.

Kako je u zdravom telu i zdrav duh, učesnici manifestacije biće u prilici da se oprobaju u Adrenalin parku, da treniraju šah, jogu, ritmičku gimnastiku, košarku, fudbal i kapueru, ali i da se uče optimizmu kroz smeh jogu. Svoju kreativnost mali sugrađani moći će da iskažu: kroz tkanje, učeći tehnike dekupaža, praveći nakit od perlica i dugmića, projektujući i gradeći grad u kojem bi želeli da žive, praveći robote, stvarajući skulpture, lepeći ludi kolaž, kreirajući omote za čokoladu, oslikavajući Kimidol lutke, modelujući u plastelinu ....

Potrebno je prijaviti učešće gotovo za sve programe jer je broj dece-učesnika radionica ograničen. Gotovo sve radionice su besplatne, dok participacija za pojedine (13 radionica) iznosi 150 dinara, a celu manifestaciju sufinansirala je Uprava za kulturu grada Novog Sada.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.