Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tribina za roditelje: Zašto ne treba tući decu?

Centar za promociju nauke povodom peticije psihologa i pedagoga i debate o fizičkom kažnjavanju dece u utorak 16. decembra organizuje tribinu "Zašto ne treba tući decu?", a ulaz će biti besplatan.

  Izvor: Foto: Shutterstock

U štampi, na televizijama i internetu otvorila se debata o tome da li treba fizički kažnjavati decu. Mada je takav oblik vaspitanja protivzakonit i suprotan civilizacijskim dometima, deo medija je izveštavao kako postoje naučne teorije i metode vaspitavanja koje podstiču fizičko kažnjavanje u porodici.

PROČITAJTE I... Fizičko kažnjavanje dece: Tri pitanja koja roditelji sebi moraju da postave

Reagujući na ovo, više od 110 uglednih psihologa i pedagoga potpisalo je saopštenje protiv takvih istupa u javnosti, posebno se osvrćući na nastupe lekara i psihoterapeuta Zorana Milivojevića koji je roditeljima savetovao da je primena sile u vaspitanju opravdana.

PROČITAJTE I... Snažna poruka roditeljima: Vaspitavajte decu bez batina!

Kako bi se o ovoj značajnoj društvenoj temi razgovaralo pred publikom, a da se pritom na pravi način čuje i glas nauke, Centar za promociju nauke je organizovao posebnu CPN tribinu „Zašto ne treba tući decu“ na koju su pozvani psiholozi i pedagozi. Tribina će se održati održati u utorak 16. Decembra sa početkom u 18 časova, u Naučnom klubu CPN, a ulaz će biti slobodan.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica