Borko Milosavljević, pomoćnik gradonačelnika za komunalne delatnosti i funkcionisanje javnih preduzeća, otvorio je danas novoizgrađeno dečje igralište u naselju Altina.

Pročitajte i... Kada dete može samo u park

Park obuhvata površinu od 275 kvadratnih metara, a na tom prostoru mališani će moći da uživaju u dečjim rekvizitima postavljenim na podlogu od gumenih ploča, koji su napravljeni u radionicama JKP "Zelenilo – Beograd" po najsavremenijim standardima.

Prvi posetioci parka bili su mališani vrtića "Milica", a pomoćnik gradonačelnika iskoristio je priliku da im pokloni novogodišnju jelku koju su zajedno ukrasili.

"Iako su finansijski uslovi teški, uz određenu kreativnost mogu da se realizuju kvalitetni projekti, a ovo je jedan od njih. Napravili smo jedno od najsavremenijih igrališta, opremili ga najsavremenijim rekvizitima koji ispunjavaju sve bezbednosne standarde i koji omogućavaju mališanima i njihovim roditeljima da uživaju u igri. "Zelenilo" se pobrinulo i da cvećem, sadnicama listopadnog i zimzelenog drveća dodatno oplemeni ovaj prostor, stvarajući tako zelenu oazu za najmlađe, ali i one starije sugrađane koji ovde mogu da nađu kutak za miran odmor", rekao je Borko Milosavljević.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.