Porodilište u Požarevcu dobilo je monitore sa EKG-om, špric pumpu, lampu za fototerapiju, kolor dopler ultrazvučni aparat, porođajni sto, haubu za oksigenaciju i inhalatore, čime su drastično poboljšani uslovi za porodilje.

PROČITAJTE I...Zahvaljujući donatorima opremljeno i užičko porodilište

"Akcija Zajedno za bebe predstavlja odličan model kako se može stvoriti predvidivo uspešna i veoma korisna akcija, kada je reč o najvitalnijim potrebama novorođenih beba, njihovih roditelja i lekara. Ovo je treće porodilište koje je potpuno opremljeno neophodnom opremom u okviru akcije Zajedno za bebe, a ukupno trinaesto od početka Bitke za porodilišta. Nastojaćemo da nabavkom neophodne opreme, u potpunosti opremimo sva porodilišta, kroz akciju", izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

PROČITAJTE I...Porodilište u Višegradskoj dobilo novu opremu za bebe

promo: foto

Direktor Opšte bolnice Požarevac, dr Srećko Bosić zahvalio se Komercijalnoj banci i Fondu B92 koji su svojom aktivnošću pomogli da se osavremeni i opremi odeljenje akušerstva i neonatologije.

"Poslednja velika donacija pokazala je da zdravstvene ustanove u zemlji nisu same i da mogu da računaju na pomoć u nabavci opreme, a sve u korist i poboljšanje uslova za lečenje naših građana", poručio je dr Bosić.

PROČITAJTE I...Porođaj u privatnom porodilištu

Akcija Zajedno za bebe počela je 1. juna i trajaće do 31. decembra. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.