Film pod nazivom ,,Rajsko putovanje” drugi je dugometražni film poznatog režisera, Esbena Toft Džejkobsona. Snimljen je u studiju Kopenhagen Bombaj u Kopenhagenu i Stokholmu, a kreativni tim čine ljudi čiji je prethodni film "Veliki medved" postigao svetsku slavu, a nagrađen je na Filmskom festivalu u Berlinu 2011. godine.

PROČITAJTE I...Kako da provedete kvalitetno vreme sa decom

Glavni junak u filmu je hrabri i neodoljivi zec Johan koji živi sa ocem na brodu. Svakog dana, Johan u boci šalje poruku majci, na koju ne dobija odgovor. Voli brod i ima želju da njime upravlja, a najveća želja mu je da otplovi u kraljevinu kralja Perja zato što veruje da je njegova mama tamo. Jednog dana, dok je njegov otac u nabavci, dobija tajanstveni poziv putem brodske radio stanice. Prepoznaje svoju priliku da ode na mesto gde je njegova majka i reši misteriju. Dok sve više i više uči o životu, dolazi u sukob sa najmoćnijom silom na svetu. Ono što zečić Johan ne zna je da, kada krene na putovanje života, on stavlja na probu sva životna pravila. Kako upoznaje različite likove na svom putovanju , susreće se i sa različitim mišljenjima o redu i zakonu i upravo uz te likove i njihove akcije uči kako da održi i nadogradi ono što mu je već poznato.

PROČITAJTE I...Roditelji i deca: Sedam predloga za zabavne igre u kući

Johanov optimistični i inventivni pristup inspiracija je svima nama, kako mladima, tako i starijima. Publika će nakon filma naučiti da njegov pristup nije pogrešan. Iako postoje neka pravila kojih bi trebalo da se pridržavamo, naš pristup može da nam pomogne da se suočimo sa stvarima na najbolji mogući način. Čak i kada nam nedostaje neko koga zaista volimo.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.