Aleksandra (22) je po završetku srednje frizerske škole upoznala Gorana Markovića (32) iz Kozjaka kraj Loznice. Upoznao ih je zajednički prijatelj koji je procenio da njih dvoje u potpunosti odgovaraju jedno drugom. I bio je u pravu!


PROČITAJTE I... Vreme je za bebe: Prva beba na Čemerniku posle 36 godina!


Zaljubili su se vrlo brzo po upoznavanju, i Goran nije hteo dugo da čeka, te je posle par meseci zabavljanja zaprosio Aleksandru.


Buduća mlada nije imala hrabrosti da svoju odluku saopšti roditeljima, već se dogovorila s Goranom da izađe iz kuće kad oni budu odsutni. Jedino je njen brat znao za ovaj plan.


Roditelji su bili veoma iznenađeni odlukom i načinom na koji su Aleksandra i Goran sve izveli, ali, s obzirom da su već poznavali Gorana i videli sve njegove kvalitete, nisu se naljutili, već su im čestitali i poželeli sreću.

Autori formata:

Nebojša Nele Garić, Miroslav Petković, Nenad OgnjenovićReditelj epizode: Nenad Ognjenović



Aleksandra i Goran su želeli da prošire porodicu i ta želja im se ubrzo ostvarila, na svet je uskoro stigla Sofija. Ona je postala centar sveta svojim roditeljima, ali i bakama i dekama. Pošto žive u zajedničkom domaćinstvu, Goranovi roditelji su im velika podrška i sigurnost, kao i pomoć u rešavanju nedoumica i strahova koji muče sve novopečene roditelje.



Druga trudnoća bila je takođe planirana. Aleksandra se nadala da će mnogo lakše i bezbrižnije proći kroz ovaj period, jer je već bila iskusna trudnica i mama, ali nije mogla da pretpostavi da će druga trudnoća biti obeležena poplavama. Celo domaćinstvo Markovića je bilo pod vodom. Aleksandra i Sofija su, srećom, brzo evakuisane i smeštene kod Aleksandrinih roditelja, a Goran se borio sa roditeljima i bratom da spase sve što se dalo spasiti. Uspeli su da sačuvaju krupnu stoku, a sve ostalo je nestalo. Kad se voda povukla, morali su da naporno rade kako bi obnovili kuću. Do prvog Sofijinog rođendana uspeli su da srede dvorište, te su se u julu mama i beba vratile kući, a život se nastavio normalnim tokom.


PROČITAJTE I... Vreme je za bebe: Porodica Popović iz župskog Laćisleda



Međutim, zidovi su i dalje bili puni vlage, nameštaj se kupovao komad po komad, ali je prva za opremanje bila soba za bebu. Malog Radovana, koji je 6. avgusta stigao na svet, sve je dočekalo spremno!


Nije lako izgubiti ono što se sticalo godinama, ali najstariji član porodice, Goranov tata, svima daje snagu i utehu rečima da je najvažnije da su svi ukućani živi i zdravi, a da je mnogo veća sreća to što su bogatiji za jednog člana.


Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji "Vreme je za bebe" mogu da se jave na broj telefona: 011/630-5734 ili na i-mejl: vera@nira.rs.

Vera Novaković


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.