"Strašne priče braće Grim" namenjene su mališanima starijim od šest godina. U predstavi koju je režirao Mik Gordon, igraju glumci: Miloš Samolov, Jovo Maksić, Dušica Sinobad, Jelica Vučinić, Marijana Vićentijević Badovinac, Alek Rodić i Dušan Murić.

VIŠE O... Bajke za zdravu dečju ishranu


Mik Gordon je umetnički direktor Pozorišta On. Bio je pomoćnik direktora u Kraljevskom nacionalnom pozorištu od 2001. do 2003. godine i direktor Transformacione sezone u istom pozorištu. Pre toga, bio je umetnički direktor londonskog pozorišta Gejt. Studirao je savremenu istoriju na Univerzitetu Oksford i pozorišnu režiju sa Piterom Brukom u Francuskoj i Londonu. Među nagradama koje je osvojio su nagrada Kruga kritičara i nagrada Pitera Bruka za najistaknutije pozorište.

Očaravajući svet narodnih bajki, sa svojim princezama i zlim maćehama, čarobnim šumama i mudrim starim kraljevima sastavni je deo detinjstva stotinama godina. Kao deca, slušajući narodne bajke, učimo kako da pričamo priče o misterijama sveta u kome živimo i o našim sopstvenim zagonetnim mislima i osećanjima.

Svesno i nesvesno, narodne bajke upoznaju nas s pravom prirodom života. One nas podstiču da slavimo slobodu i radost naše mašte. Ali, one nam govore i ono što instinktivno znamo, da nisu svi ljudi dobri, da svi možemo da budemo pohlepni i da život podrazumeva i borbu.

Braća Jakov i Vilhelm Grim sakupili su i napisali najpopularnije i najčuvenije zbirke narodnih bajki na svetu. Oni su bili stručnjaci da predstave samo najbitnije informacije koje omogućuju da se priča ispriča. Verovali su u moć mašte i bili svesni koliko je važno da se deca suoče sa stvarnosti življenja. A mi smo, u svojoj predstavi, pokušali da ostanemo verni njihovoj viziji.

Mik Gordon

Kako osvojiti karte?

Malo pozorište će nagraditi tri čitateljke sa po dve karte za predstavu koja će se odigrati u subotu, 29. novembra, u 17 časova. Potrebno je da tačno odgovorite na pitanje - Ko je režirao predstavu Strašne priče braće Grim? Zajedno sa odgovorom pošaljite i svoje podatke (ime i prezime, telefon i kontakt adresu) na mejl: redakcija@yumama.com.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.