Film je snimljen u Dečjem kulturnom centru, a biće prikazivan na RTV i Studiu B sredinom decembra.

“Bezbednost dece u saobraćaju je prioritet i zbog toga moramo svakog dana da radimo preventivno, a ovo je još jedan način da decu edukujemo kroz igru”, kaže direktor JKP ‚ “Parking servis” Andrija Čupković.

“Ovo je još jedan način da decu edukujemo kroz igru. Bezbednost dece u saobraćaju je prioritet i zbog toga moramo svakog dana da radimo preventivno i najmlađim učesnicima u saobraćaju na pristupačan način objasnimo kako da se bezbedno ponašaju na putu od kuće do škole. U ovoj školskoj godini osnovnim saobraćajnim pravilima već smo naučili prvake osnovnih škola opštine Vračar, a na redu je opština Zemun - kaže direktor JKP ”Parking servis” Andrija Čupković.

Glumac Miroljub Vojinović, saobraćajni policajac Slobodan Radujko i maskota akcije Zebranko Brinić u filmu objašnjavaju deci šta je to ulica, a šta trotoar, kako se ulica bezbedno prelazi, da li se prvo gleda na levu ili na desnu stranu, ko su učesnici u saobraćaju… Oni takođe ukazuju i na značaj nošenja fluorescentnog prsluka, koje dobija svaki đak prvak u Beogradu.

Đaci prvaci svih beogradskih škola dobiće i CD sa edukativnim filmom, na kome su prikazana osnovna pravila ponašanja u saobraćaju.

Podsetimo da je od 2007. godine, kad je JKP ‚ "Parking servis" započeo ovu edukativnu akciju, održano više od 800 predstava, a oko 80.000 đaka prvaka dobilo je fluorescentne prsluke.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.