Modeli koji se fotografišu ili pojavljuju u reklamnim spotovima koji oglašavaju odeću za punije dame (onda kada uopšte izgledaju malo krupnije od "Viktorijinih anđela") nisu tipični predstavnici punijih žena.

Pogledajte i Najlepše smo prirodne, zar ne? (VIDEO)

Za razliku od žena koje imaju poteškoće da pronađu idealnu odeću jer imaju šire butine, masne naslage na bokovima, punačke ruke ili celulit zbog kojeg odeća nikada ne stoji onako kako smo zamislile, "punije dame" na reklamama imaju samo veće grudi i zadnjicu - po svemu ostalom su žene potpuno prosečne građe.

Kako je moguće da se žene goje tako da rastu samo njihove obline? Odgovor je jednostavan: to nije moguće!

Pogledajte i Zabranjeno komentarisanje težine krupnijih devojčica!

"Dejli mejl" prenosi dobre vesti svim ženama koje su zabrinute za to da li je njihova građa problem jer, jednostavno, ne uspevaju da pronađu odgovarajuću odeću čak ni kada se odluče za najveće brojeve! Naime, proizvođači za reklamiranje odeće za krupnije dame biraju mršavije manekenke, kojima obline "naprave" posebnim punjenjima za donji veš.

Na taj način, postiže se "efekat Kim Kardašijan" - lice mršavice, bez podbratka, velike grudi, vrlo uzan struk, velika zadrnjica i kukovi i tanke noge! Zahvaljujući tome, mankenke dobijaju veoma izraženu figuru nalik peščanom satu, što nema previše veze sa stvarnom grašom punijim dama.


Foto: Profimedia

To je za ovaj britanski list otkrila "plus size" model Kejti Grin, koja je pred kamerama demonstrirala kako ovaj proces izgleda.

Pogledajte i Dosta je ludila oko lepote! (FOTO)

Njena koleginica Markita dodala je i da su modeli za punije često na rigoroznim dijetama, baš kao i njihove koleginice sitnije građe.

Dakle, vaša građa je sasvim u redu i jedino što je loše jeste slika idealnog ženskog tela koja se šalje društvu od strane predstavnika modne industrije, koja čak i puniju damu predstavlja nerealno. 

Pogledajte i Kristen Bel: Moj suprug je obožavao moje trudničke obline

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.