Već petu godinu zaredom, grčke mame okupljaju se širom zemlje i doje svoje bebe, obeležavajući na taj način Svetsku nedelju dojenja i ističući prirodnu ishranu kao najbolju moguću za dete i boreći se protiv diskriminacije.

Pogledajte i Kada je dojenje na javnom mestu zabranjeno... (FOTO)

Dojenje u Grčkoj, verovali ili ne, nije naročito popularno, zbog čega se vlasti trude da naglase važnost dojenja, a Ministarstvo zdravlja je već najavilo niz akcija radi podizanja svesti o važnosti ovakvog načina ishrane dece.

U nizu mera koje će Grčka preduzeti ne bi li podržala dojenje je i namenjivanje određenih prostora i prostorija na javnim mestima i firmama upravo dojenju.

Pogledajte i Priča jedne mame: Devet stvari zbog kojih mrzim dojenje!

"Dojenje je ljudasko pravo, a njegova promocija je odlična investicija", istakla je ministarka zdravlja Katerina Papakosta.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

U čak pedeset grčkih gradova grupe mama su nahranile svoje mališane u okviru obeležavanja 5. "Dojenja na javnom mestu" čiji je cilj podizanje svesti o važnosti prirodne ishrane - bilo kad i bilo gde.