U okviru proslave, tradicionalno će biti uručene jubilarne i godišnje nagrade, čije će lauerate odabrati žiri u sastavu Dragoslav Todorović- Šilja, pozorišni reditelj, Ksenija Krnajski, takođe pozorišni reditelj i glumica Malog pozorišta "Duško Radović" Dušica Sinobad.

U trku za godišnju nagradu ulaze umetnici koji su učestvovali u pripremi i izvođenju predstava "Princeza na zrnu graška", "Noć u Merlinovom zamku", "Astronauti" i "Dečak koji kaže 'da' i Dečak koji kaže 'ne'".

Za Dan pozorišta gostima će biti predstavljena novogodišnja verzija predstave "Pinokio" autora Slobodana Obradovića u režiji Ksenije Krnajski koja će se u zgradi na Novom Beogradu izvoditi u toku decembra meseca.

Program počinje u 17 časova i 30 minuta u zgradi nekadašnjeg bioskopa "Jugoslavija" na Novom Beogradu, kod starog Merkatora.

Uz to, Malo pozorište "Duško Radović" objavilo je i koje će predstave biti na repertoaru u novembru. To su: "Lažeš, Melita", "Pinokio", "Noć u Merlinovom zamku", "Strašne priče braće Grim" i "Ko je Loret", a program možete pronaći na sajtu Pozorišta.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.