Renomirana autorka edukativne literature za vaspitače i knjiga za decu Dušica Bojović, predstaviće svoju šestu knjigu u izdanju Centra za primenjenu psihologiju ove jeseni na Beogradskom sajmu knjiga.

Knjiga je namenjena vaspitačima, učiteljima, pedagozima, psiholozima i roditeljima koji aktivno žele da se uključe u razvoj i učenje deteta i nastavak je autorkinog rada na istraživanju i popularizaciji dramskog metoda. Dušica Bojović u ovoj knjizi daje kratak osvrt na teorijsku osnovu dramskog metoda, objašnjavajući veliki potencijal koji dramski metod poseduje za vaspitno obrazovni proces i proces učenja kod dece.

Pogledajte i Knjiga za roditelje i one koji će to tek postati: "Mama ipak zna najbolje"

Koristeći dramski metod, koji pruža ogromne mogućnosti u radu sa decom, daje se prilika vaspitačima da planski i smišljeno upravljaju procesom dok deca spontano i sa radošću uče. Jedna od takvih mogućnosti je i dramsko - istraživačko učenje čija je osnova: postavljanje pitanja, kritičko mišljenje i kreativno rešavanje problema.

Prateći savremene tokove u vaspitanju i obrazovanju, kroz ponudu dramskih tehnika i kroz različite sadržaje, autorka suptilno daje primere i govori o značaju vršnjačkog učenja. Sugeriše vaspitačima ideju da sami promišljaju o osmišljavanju scenarija u kome deca treba nekoga nešto da nauče. Primeri scenarija u knjizi nisu dati kao zbirka recepata, nego kao ponuda razrađenog materijala koji se, zavisno od umešnosti i kreativnosti vaspitača, mogu koristiti u celosti ili će služiti kao vodič i smernice za nove ideje.

Pogledajte i Knjige za roditelje: Kuvarski dnevnik bebe Marte

"Od pitanja do saznanja" je knjiga koja nas uvodi u čari dramskog metoda i preporučuje se kao obavezna literatura za čitanje i korišćenje svima koji se na neki način bave pedagogijom.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.