Na najvećoj i najznačajnijoj izdavačkoj manifestaciji na svetu, koja se održava još od 1949, nagrađena je knjiga dr Simeona Marinković i Slavice Markovića, a liustrovali su je Maja Veselinović i Boris Kuzmanović.

"Veseli vrtić", udžbenik objavljen prošle godine, odmah po izdavanju je zauzeo visoko mesto među radnim listovima u predškolskim ustanovama – svaki treći predškolac u Srbiji priprema se za školu uz ove radne listove, što govori o tome da naši vaspitači imaju slične kriterijume kao i evropski žiri.

Kvalitet udžbenika potvrđen je i na Frankfurtskom sajmu knjiga, gde je ovo izdanje "Kreativnog centra" proglašeno za najbolji udžbenik Starog kontinenta.

Nagrade za najbolje evropske udžbenike dodeljuju Frankfurstski sajam knjiga, Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija (IARTEM() i Evropsko udruženje izdavača udžbenika (EEPG), a svečano proglašenje se tradicionalno održava prvog dana Sajma knjiga u prostoru Obrazovnog foruma.

Ovo je, inače, peta po redu nagrada za najbolji evropski udžbenik za IK "Kreativni centar", a među ovogodišnjim dobitnicima se nalaze najugledniji obrazovni izdavači, kao švedski Natur och Kultur, nemački Cornelsen i drugi.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.