Ono što će ovu "Beogradsku rolerijadu" razlikovati od prethodnih jeste želja organizatora da se uključe u akciju prikupljanja pomoći za poplavljene. Zbog toga je, zajedno sa Gradom, odlučeno da se pomogne jednoj od poplavljenih škola u Krupnju – OŠ "Borivoje Milojević". Istovremeno, pozvani su svi učesnici i posetioci rolerijade da se pridruže i ubace koliko mogu novca u kutiju koja će biti postavljena na Trgu republike pored bine i tako neposredno doprinesu ovoj humanitarnoj akciji. 

Deca do 15 godina starosti takmiče se u trkama za najmlađe. Stariji takmičari će se oprobati u trkama za odrasle. Najbrži momci i devojke će odmeriti snage u trkama na 100 metara, dok će se porodice sa dva, tri ili četiri člana utrkivati u porodičnim trkama, držeći se za ruke od starta do cilja. Od prošle godine važi odluka organizatora da takmičari moraju da nose istu vrstu rolera, tj one sa dubokom cipelom.

Prijavljivanje

 je isključivo na dan "Rolerijade" od 9 časova na Trgu republike. 

U "Trci za najmlađe" učestvovaće deca do 15 godina starosti. Takmičari su podeljeni u tri starosne grupe: deca do sedam godina, od osam do 11 i deca od 12 do 15 godina. U okviru svake starosne grupe posebno se takmiče dečaci i devojčice. Start ovih trka je na Trgu republike, kod Narodnog pozorišta. Trasa ide Vasinom ulicom, okreću se kod stajališta na Studentskom trgu i vraćaju Vasinom do cilja na Trgu republike, kod Narodnog muzeja.

U "Porodičnoj trci" učestvuju članovi (proširene) porodice na rolerima, držeći se za ruke od starta do cilja. Takmičari su podeljeni u tri grupe: porodice sa dva člana, sa tri, četiri i više članova. Svaka grupa startuje posebno. Start je na Trgu republike dvadesetak metara iza starta trka za najmlađe.

Takmičari stariji od 16 godina učestvuju u "Trci za odrasle". Posebno startuju mladići, a posebno devojke. Start trke je na Slaviji u Ulici kralja Milana.

Takmičari su podeljeni u tri starosne grupe: do 10 godina, od 11 do 15 i stariji od 16 godina. 

"Trke na 100 metara" su jedine trke u kojima treba proći kvalifikacije koje se održavaju istog dana u Vasinoj ulici od 9 ujutro. Potrebno je samo da se dođe na start svoje starosne grupe i da se po završetku trke sudiji na cilju kaže svoje ime.

Samo najbržih 16 muških i 16 ženskih takmičara, iz svake od tri starosne grupe, mogu da učestvuju na kraju „Rolerijade” u ovim trkama. Informacije o učesnicima koji su se kvalifikovali biće objavljene sa bine više puta u toku dana kada sudije naprave liste. Tada će se ti takmičari boriti, vozeći dvoje po dvoje na ispadanje do konačnih pobednika.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.