Početak Sajma, koji nosi naziv "Ušće Dog Fest", protekao je u znaku napuštenih pasa, zbrinutih u Obrenovcu tokom majskih poplava. Oni su prvi put dobili priliku da prošetaju na crvenom tepihu i podele svetla pozornice sa zvezdama.

Napuštene pse iz Utočišta Draževac prošetali su na povocu poznati voditelji,

Sadržaji Ušće Dog FestaPosetioci sajma, osim hrane i opreme za ljubimce, mogu da dobiju besplatne savete veterinara i učestvuju u humanitarnim akcijama i nagradniim igrama. Danas je na programu Ušće dog Festa izbor za najšarmantnijeg psa, bez obzira na rasu i uzrast, dečiji kviz znanja o psima, pokazne vežbe trenera pasa...

pevači, glumci i javne ličnosti - Aleksa Jelić, Vlasta Velisavljević, Zorana Pavić, Zoe Kida, Danijela Pantić, Duška Vučinić, Nina Kolundžija, Jovana Milojičić, Tatjana Ferendino, Drina Pešić, Svetlana Kitić... Svi oni apelovali su na ljubitelje životinja da udome ljubimca iz nekog od beogradskih azila.


"Pozivam sve ljude dobre volje koji imaju mogućnosti da udome nekog od ovih predivnih životinja. Tako će svoj život ulepšati, a njima obezbediti ljubav i negu koju zaslužuju", rekao je Aleksa Jelić, pevač i novi član ekipe emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem".


Prvi dan Sajma posvećenog kućnim ljubimcima obeležila je i Šesir trka do klope u kojoj su najspretniji psi nagrađeni paketima hrane.

Pogledajte fotografije sa otvaranja...

Humanitarnom revijom napuštenih pasa juče je otvoren prvi beogradski Sajam hrane, opreme, kozmetike za pse i druge ljubimce.