Ova majka četvoro dece objasnila je za medije šta se dogodilo.

"Bila sam na doručku sa dve prijateljice. Desilo se da je Luis postao gladan, pa sam morala da ga nahranim. Meni je zaista svejedno da li su u pitanju grudi, špric ili flašica – u tom trenutku najbitnije mi je bilo da on bude sit", priznala je Olivija. "Zato sam se šokirala kada je jedan član osoblja, tvrdeći da je šef, došao sa prljavom krpom i rekao mi da se pokrijem jer uznemiravam ostale mušterije. Ustala sam i upitala ljude oko sebe (bilo ih je petnaestak) da li im to zaista smeta, i svi su rekli 'ne'".

VIŠE: Šaljiva pesma o dojenju na javnom mestu (VIDEO)

Navodeći da je ovim postupkom pab prekršio zakon o ravnopravnosti koji je stupio na snagu 2010. godine, Olivija je odlučila da preko Fejsbuka organizuje okupljanje majki koje će u pabu zajedno podojiti svoju decu. Za sada preko 50 ljudi planira da se prisustvuje događaju. 

"Mislim da im se ovo neće svideti, ali ni meni se nije svideo način na koji su se ophodili prema meni – jednostavno nisu bili fer", rekla je Olivija.

Portparol lanca "Vederspun", u čijem je vlasništvu pomenuti pab, uputio je Oliviji javno izvinjenje i izjavio da su sve majke koje doje bebe tamo dobrodošle.

VIŠE: Gde je zabranjeno dojiti bebu

Lanac, koji u Britaniji u vlasništvu ima preko 800 pabova, poznat je po niskim cenama hrane i pića i nedeljno posluži preko 350.000 doručaka, prenosi Superžena.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.