Najveća manifestacija u oblasti kulture i zabave za decu, 10. Dečiji filmski festival Kids fest održaće se u periodu od 13. do 19. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i u još trideset gradova širom zemlje. Tokom uzbudljivih sedam dana, najmlađi posetioci bioskopskih sala zaviriće u neke neverovatne i do sad neispričane filmske priče.

Ambasadorka 10. Kids festa Nataša Tapušković poznata je domaćoj publici po glavnoj ulozi u kultnom filmu Zdravka Šotre „Lajanje na zvezde“. Glumica nežnog senzibiliteta, odigrala je naslovne uloge u nekim od najboljih ostvarenja domaće kinematografije, filmovima „Šišanje“ i „Život je čudo“. Poslednje ostvarenje koje je snimila „Spomenik Majklu Džeksonu“ uskoro će biti premijerno prikazano u Beogradu.

VIŠE: Učestvujte u konkursu za himnu 10. Kids festa

Oduševljena jedinim festivalom filmova za decu, Nataša je pozvala najmlađe da zavire u čudesni dečiji filmski svet.

“Povedite drugare u bioskopske sale i uživajte u čarima velikog platna i mirisu kokica. Četrnaest predivnih filmova tokom sedam dana. Sedam dana uživancije i (ne)razmišljanja o drugim temama. Upoznajte mišicu Selestin i njenog prijatelja medu Ernesta. Pogledajte priču o hrabrom dečaku Sebastijanu koji uspeva da pripitomi divljeg psa.  Ako više volite prijateljstvo sa zmajevima, Štucko i Bezubi naučiće vas kako da dresirate svog zmaja. Saznajte kako se rađa šuma ili krenite sa malim zečićem na rajsko putovanje. Šta kažete na  avanturu sa Gospodinom Pibodijem i Šermanom? Da ne zaboravimo dinosauruse, dečaka super heroja i još puno super zabavnih filmova…”

Ambasadorka 10. Kids festa u kratkoj poruci upućenoj posetiocima festivala dodaje na kraju: “Odlazak u bioskop je doživljaj, izlazak sa društvom, druženje sa simpatijom, a najlepše je kad vas još kao male odvedu mama i tata, jer ćete zapamtiti kako se rodila ljubav prema bioskopu. Tada odjednom zaboravite na kišu ili sunce, da li je napolju oblačno ili hladno. Da li imaš još da završiš domaći ili smisliš šta da kupiš najboljem prijatelju za rođendan? Imaš to vreme koje ćeš provesti u drugačijem, potpuno novom svetu, a ponekad filmovi ostave utisak koji nosiš danima sa sobom.” 

VIŠE: 9 dečjih filmova Robina Vilijamsa

Tokom desetog Kids festa biće prikazana najkvalitetnija filmska ostvarenja koja dolaze iz celog sveta (Francuske, Danske, Švedske, Norveške i SAD-a...), za decu predškolskog i školskog uzrasta. Među ostvarenjima su igrani filmovi sa svetskih festivala, dokumentarci o prirodi, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, kao i animirani 3D filmovi studija “20th Century Fox”. Većina filmova na Kids festu biće sinhronizovana na srpski da bi najmlađi nesmetano mogli da uživaju u avanturama animiranih junaka.

Važan deo festivala su i zabavne, kreativne i obrazovne radionice, animatori, plesne grupe...Kao i svake godine, pored zanimljivih filmova, posetioci će moći da uživaju u napomenutom propratnom programu u Kids fest Areni u Dvorani Doma Sindikata od 13. do 17. oktobra. Naučite kako da napravite odlične fotografije, zapevajte sa nama na karaokama, oprobajte se u modeliranju gline, upoznajte svet baleta, družite se sa maskotama, klovnovima, đuskajte u duhu hip-hopa. Čeka vas još mnogo toga!

U Beogradu se 10. Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Ušće Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, ,,Dvorani Doma Sindikata’’ i u bioskopu ,,Fontana’’, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskop „Vilin Grad“. Pored pomenutih gradova revija Kids fest filmova održaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.

Pogledajte trejler za animirani film "Gospodin Pibodi i Šerman", koji ćete imati priliku da pogledate na Festivalu.


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.