Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Homoseksualke u Francuskoj mogu da usvajaju decu

Juče je Kasacioni sud u Francuskoj doneo odluku da žene homoseksualnog opredeljenja mogu da usvoje dete svoje partnerke.

  Izvor: Foto: Profimedia

Kako se navodi, odluka se odnosi na decu nastalu veštačkom oplodnjom ili drugim metodom asistirane reprodukcije u zemlji i u inostranstvu.

Sud je istakao da je to u skladu s francuskim zakonom, usvojenim prošle godine, koji homoseksualnim parovima dozvoljava brak i usvajanje dece. Do sada su oba homoseksualna partnera imala pravo da usvoje takvo dete jedino ako je asistirana reprodukcija obavljena u Francuskoj.

VIŠE: Rođena prva beba s troje roditelja

Ukoliko lezbijski parovi nisu imali pristup toj terapiji u Francuskoj, odlazili su u inostranstvo ali je samo biološka majka deteta imala legalno pravo roditeljstva, ne i njena partnerka.

Francuska inače dozvoljava asistiranu reprodukciju heteroseksualnim parovima koji su u vezi najmanje dve godine, prenosi portakl 021.

VIŠE: Reakcija jedne majke na sinovljevo priznanje da je gej


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica