Nikada ni jedno dete nije bilo toliko oduševljeno poklonom. Rajden Kahae (3) oboleo je od ABS-a (Amniotic Band Syndrome), koji za posledicu ima rođenje deteta bez nekog od ekstremiteta.

Tako je mali dečak sa Havaja rođen bez dela podlaktice i šake, i oduvek je znao da je drugačiji. Otkako je dobio sestricu, stalno je zapitkivao zašto i on ne može da ima dve šake, poput nje.


VIŠE: Dirljivo pismo majke čija ćerka pati od autizma


Međutim, krstareći Internetom, baka ovog mališana naišla je na sjajno rešenje za svog unuka. Ona je olučila da naruči protetičku ruku, rađenu po uzoru na strip junaka Ajron Mena, a dirljiv video u kojem nestrpljivi dečak prvi put dobija svoju novu šaku obišao je svet.


U trenutku kada je na svoju ručicu stavio ovu mehaničku ruku i njome uhvatio svoju drugu šaku, njegovo lice se ozarilo. Nikada ranije to nije mogao da uradi.

"Nisam sigurna da li možete da čujete to u videu, ali rekao je: mogu da uhvatim sebe za ruku", rekla je dečakova baka.

VIŠE: Sedmonedeljna beba prvi put čula roditelje uz pomoć slušnog aparata


Kompanija koja mu je omogućila ovu sreću zove se E-nable, i radi se o volonterima koji koriste tehniku 3D štampanja da bi proizveli ovu vrstu pomoćne šake. Oni su malom Rajdenu šaku poklonili, a kada bude izrastao, dobiće jednu u skladu sa njegovim godinama.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.