Dečiji festival "Propeler" u produkciji DKC „Majdan“, održaće se ove godine po drugi put. Samostalni stvaraoci, organizacije i ustanove kulture okupljaju se u zajedničkom projektu čija je osnovna krakteristika inovativan pristup u radu sa decom.

Festival ima za cilj podizanje svesti javnosti o novim, modernim metodama edukacije dece, čime bi se postavili temelji za pozitivne socijalne promene u društvu.  Kroz igru i neposredan rad sa umetnicima, sportistima i predavačima deca imaju priliku da prepoznaju sopstvene potencijale i interesovanja, te na taj način aktivno učestvuju u oblikovanju sopstvene budućnosti.

Festival otvara "Pod teatar" svojom interaktivnom pozorišnom radionicom "Čudesno putovanje"  u petak, 19.09.2014, u 11h, a za tri dana održavanja "Propelera" u ponudi će se naći interaktivni koncert prilagođen predškolskom uzrastu, muzičke i dizajnerske radionice, škole stranih jezika koje će deci pokazati da kroz svakodnevne aktivnosti mogu lako da savladaju strane jezike, dok će decu naklonjenu literaturi i pisanju dočekati mladi pisci koji su prošli program "Mladi pisci u akciji".

Subota, 20.09.2014. je dan za sport, ples i rekreaciju a festival će biti realizovan na dve lokacije, u Kući kralja Petra, Vase Pelagića 40 i DKC "Majdan", Kozjača 3-5.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.