Reprezentacija Automoto saveza Srbije, sastavljena od četvoro najboljih osnovaca Srbije, koji su pobedili na svim nivoima, od školskog do državnog takmičenja "Šta znaš o saobraćaju", na 29. FIA Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja u Norveškoj, vratili su se kući sa zlatnom medaljom. I to po treći put.

Šampioni imaju po 12 godina: Ana Andrejević iz beogradske Osnovne škole Dragojlo Dudić, Katarina Belić iz OŠ Živadin Apostolović iz Trstenika, Strahinja Badivuk iz OŠ Desanka Maksimović iz Zaječara i Miloš Stojićević iz OŠ Vuk Karadžić iz Požarevca. Iako je bilo predviđeno učešće dece stare između 10 i 12 godina, u srpskom timu se slučajno pogodilo da su svi bili ista generacija, piše Studio B.

Za saobraćajnu kulturu u svojoj zemlji kažu da je katastrofalna, na ulicama se ne osećaju bezbedno ali zato, u ljutoj konkurenciji 22 evropske zemlje, o saobraćaju znaju najviše. Trijumf na ovom takmičenju je i te kako važan i i svima ide u prilog činjenica da broj saobraćajnih nesreća u Srbiji opada, kao što je to ove godine, poručuju u Automoto savezu. Za sada 60 odsto osnovnih škola u Srbiji učestvuje u takmičenju Šta znaš o saobraćaju, a cilj je da se narednih godina uključe sve škole.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.