Pošto je stigla mala Darija, Ljiljana se hrabro suočila sa činjenicom da će morati sama da je odgaja. Nedugo posle porođaja vratila se u Skadarliju, gde i danas u kostimu elegantne dame iz 18. veka recituje stihove i peva starogradske pesme, kako bi prehranila sebe i ćerku.

VIŠE:Ljiljana Jakšić, mama u 52. godini

"Od kada mi je Bog poslao Dariju, najsrećnija sam žena na svetu i nije mi teško da sama brinem o njoj", izjavila je glumica za Novosti, i dodaje da joj komšinica Rada priskače u pomoć kad god je potrebno.

VIŠE:Plodnost kod starijih žena

"Prošle srede napunila je devet meseci. Izbio joj je peti zubić, a uveliko sama sedi i guče. Sada se bolje razumemo. Ima predivne velike oči u kojima se ogleda moja sreća. Život bi mi bio prazan i nedovršen da nisam spoznala materinstvo."


Ljiljana napominje da je zahvalna svim ljudima i medijima koji su pozitivno odreagovali na njenu želju da se u zrelim godinama ostvari kao majka.


VIŠE: Trudnoća posle 40. neprihvatljiva za većinu?

"Dobila sam pregršt čestitki i poklona za ćerku. Lepo je osetiti kako naš narod ume da bude divan kada je inspirisan nečim pozitivnim. Granice u rađanju se pomeraju. Ako se žena u mojim godinama oseća sposobnom da rodi, treba to i da učini. Sve je više žena koje se u tridesetim bore za egzistenciju, pa tek u petoj deceniji počinju da razmišljaju o materinstvu", pričala je ona, dodajući da je vršnjakinje često pitaju kome da se obrate kako bi pokušale da zatrudne.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.