Manifestacija, koja se održava pod sloganom "Poplava ljubavi", zakazana je za subotu, 6. septembar, u periodu od 10 do 20 sati, kada će beogradska Svetogorska ulica postati Ulica otvorenog srca.

Ovaj humanitarni događaj organizuje se radi pomoći najmlađima koji su pogođeni poplavama koje su ranije ove godine zadesile našu zemlju, jer oni, kako napominju organizatori, nisu zaboravljeni.

Kupovinom specijalnih narukvica "#poplavaljubavi", svi posetioci pomoći će obnovu vrtića u najugroženijim gradovima Srbije. Takođe, posetioci mogu da donesu i knjige, sveske i školski pribor za obnovu biblioteka u vrtićima i osnovnim školama širom zemlje.

Ovo će, uz to, biti i prilika da se ponovo okupe neki od junaka koji su nesebično pomagali onima koji su se suočili s dramatičnim posledicama poplava.

U Ulici otvorenog srca biće postaavljene tri bine: na platou ispred Ateljea 212, bini kod Doma omladine i ispred opštine Stari grad.

Na platou ispred Ateljea 212 posetioce će pozdraviti Leontina i hor Čarolija. Celodnevni program trebalo bi da upotpune Minja Subota, Dejan Cukić, Ana Stanić, Balkan salsa bend, Zemlja gruva, Aleksa Jelić, Bilja Krstić, Sanja Ilić i Balkanika, Nevena Božović, Sara Jovanović, Saška Janković, Tamara Dragičević, Ivan Mihajlović, Jelena Jovičić, Mina Lazarević, Ivan Jeftović i mnogi drugi.

Konferansije manifestacije biće glumac i voditelj Bulevara B92 Ivan Tomić, dok će voditelj Bulevara u 5 do 5 i Galilea Miloš Urošević, voditelj Bulevara B92 Vladimir Đorđević i novinarka Katarina Lazarević, uključivati direktno u program TV B92.

Na Di-džej bini kod Doma omladine, osim sjajne elektronske muzike dočekivaće vas popularni dvojac iz Novog Sada, voditelji emisije Uzbudilnik koja se svakog jutra emituje na radiju B92 Daško Milinović i Mladen Urdarević.

Bina ispred opštine Stari grad namenjena je najmlađima. Pored horskih nastupa, deca će imati priliku i da nauče kako se pravi muzika u radionici "Kuc-kuc Kolarac", a nešto starije posetioce zabavljaće bend The Invisibles.

Duž Ulice otvorenog srca biće postavljeni dinosaurusi-replike iz „Dina parka“ Prirodnjačkog centra u Svilajncu.

Manifestacija se održava u organizaciji RDP B92 i Fond B92, u saradnji sa Ateljeom 212, Skupštinom grada Beograda, Turističkom organizacijom Beograda i Opštinom Stari grad.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.