Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesto gde se čarolija stvara i niko se ne smara: Poklon koncert za svu decu - 'Šta je to Filharmonija'

Beogradska filharmonija priređuje koncert na kom će sva deca moći da se upoznaju sa zvukom velikog orkestra uz muzičku priču o Hariju Poteru.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Beogradska filharmonija nagrađuje sve male autore - učesnike konkursa "Šta je to Filharmonija", besplatnim koncertom na Kolarcu, u subotu 13. januara od 12 časova. Pozvani su ne samo školarci iz cele Srbije koji su pisali sastave na ovu temu već i sva deca koja bi volela da čuju Filharmoniju i muzičku priču o njihovom omiljenom junaku - Hariju Poteru.  Ulaz na ovaj koncert je slobodan.

Na Kolarcu će ih, pored velikog orkestra za koji učesnici konkursa smatraju da se "sastoji od mnogo pametnih čika i teta jer znaju da čitaju note iako su obučeni kao pingvini", dočekati Branislava Podrumac u ulozi naratora i Aleksandar Kojić, dirigent sa čarobnim štapićem. Svi zajedno će kroz muzičku priču o "Hariju Poteru i čarobnjakovom kamenu", pokazati magije koje može da napravi orkestar.

Tako će deca moći da provere da li su u pravu kada su napisali da je Beogradska filharmonija jedna velika porodica gde svi sede zajedno i lepo se slažu ili je to fil za tortu koji se muti uz prelepu melodiju. Školarci su se složili da se tamo "čarolija stvara i niko se ne smara", da lakše napišu reč filharmonija nego što je izgovaraju, ali zato "najlakše od svega čuju muziku koju pravi".

Povezane vesti

Svake sezone Beogradska filharmonija priređuje koncerte za decu kada se više od 6000 mališana uz dobru zabavu upozna sa zvukom velikog orkestra. Muzička priča o Hariju Poteru je jedan od omiljenih programa zato su na koncert u subotu pozvana sva deca sa svojim roditeljima koja bi želela da čuju šta je to Filharmonija. 

Software:Adobe Photoshop CS6 (Windows) Created: 2017:12:22 14:30:16
Foto: Promo

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica