Ovaj festival održava se prvi put, i to pod sloganom "Čovek može onoliko koliko zna". Kako navode organizatori, učenje kroz druženje i multidisciplinaran pristup zasnovani su na podsticanju i razvijanju kreativnosti, širenju svesti o ulozi i značaju obrazovanja, razvijanje sportskog duha ne samo radi unapredjenje zdravlja već za sve sfere života.

VIŠE: Počinju Dečji sportski dani u Beogradu

Cilj održavanja FOS-a je usmeravanje mladih da misle logički, kritički i kreativno, kao i da se dobije što više odgovora na pitanja: "Zašto ovo učimo? Zar će mi ovo što učim ikada u životu zatrebati?" i slično... Zar ne bi bilo bolje da se bavimo odredjenim stvarima jer su prosto zabavne, interesantne i uzbudjive za um?

Zdrav život ne obuhvata samo zdravu ishranu, sport, već i psihološko napredovanje svakog čoveka. Stoga, FOS predstavlja jedinstvenu priliku da se oprobate u raznim sportovima, naučite od eminetnih stručnaka kako da se zdravo hranite, kako da čuvate životnu sredinu i pronađete fakultet koji je baš po vašoj meri.

VIŠE: Kako odabrati pravi sport za dete

Sve aktivnosti na FOS-u su besplatne, a oni koji odluče da ga posete imaće priliku da se okušaju u veslačkim sportovima, pikadu, zumbi, aerobiku, tač ragbiju, da nauče osnovne principe samoodbrane i još mnogo toga...

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.