Po novom pravilniku, više neće važiti popust od 20 odsto po detetu kada dvoje i više dece boravi u vrtiću, već će taj popust važiti samo za drugo dete.

Takođe, ukida se popust od 10 odsto za kupovinu prvog stana, kao i popust u istom odnosu za podstanare.

VIŠE: Dokumenta potrebna za upis deteta u vrtić

Neće važiti ni popust od 20 odsto za umanjenje prihoda porodici sa detetom obolelim od bolesti kao što su: kongenitalne malformacije, deformiteti i hromozomske abnormalnosti , bolesti mišićno-koštanog sistema i vezivnog tkiva, duševni poremećaji i poremećaji ponašanja, bolesti nervnog sistema, bolesti cirkularnog sistema, neoplazme i dr., nezavisno od toga da li to dete koristi usluge predškolske ustanove.

Ukida se i popust od 50 odsto za prvo i drugo dete za roditelje koji imaju trojke, četvorke i duple blizance.

Takođe, pravo na umanjenje troškova može se ostvariti samo po jednom od osnova koji je najpovoljniji za korisnika usluga.

VIŠE: Da li odvesti (polu)bolesno dete u vrtić?

Rešenja doneta prema prethodnom Pravilniku važe do kraja isteka roka rešenja.

Na sajtu Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu je istaknut Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regresiranje troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi, a na sajtu Službenog lista grada Beograda je istaknut Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regresiranje troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi, piše B92.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.