Andrea Skanel iz Jute (SAD) gotovo svakog dana posećuje školu „Maunt Logan“, koju pohađa njen sin, a za to vreme hrani svoju ćerkicu prirodnim putem, prenosi Foks 13. Jednostavno, njena beba je u to vreme gladna, pa je Andrea primorana da je baš tada nahrani – gde god se nalazila. Međutim, prošle nedelje je doživela nešto što ju je toliko šokiralo da je osetila potrebu da podeli s medijima.

Naime, jedna od zaposlenih u školi prišla joj je, pružila joj pismo i rekla:

„Preporučujem vam da ovo pročitate.“

VIŠE: Šaljiva pesma o dojenju na javnom mestu (VIDEO)

Skanelova je pretpostavila da se to tiče njenog dojenja iako je u Juti dozvoljeno dojenje na javnom mestu. Štaviše, žene u ovoj američkoj saveznoj državi ne moraju biti ni pokrivene dok doje svoje bebe, a Andrea se, ipak, pokrila. Zbog toga je odvratila radnici ove škole da je taj postupak nelegalan.

„Samo ga pročitajte, zaista je napisan s ukusom“, rekla je zaposlena.


VIŠE: Kada je dojenje na javnom mestu zabranjeno... (FOTO)

U pismu koje je Skanelovoj poslao direktor škole Maršal Garet navodi se da on razume potrebe njene i bebe i Andreine majčinske potrebe, ali da on ne želi da mališani koji pohađaju školu budu izloženi proziru dojenja. Štaviše, direktor je istakao da ni sam ne bi želeo da njegova deca prisustvuju takvoj vrsti „javnog pokazivanja“, zbog čega je moli da ubuduće izabere neko diskretnije mesto.

Kada su se mediji obratili školi, Garet je ostao pri svom stavu.

VIŠE: Dojenje - problemi i kako ih prevazići

„Niko nije pokušao da spreči ikoga da doji ili da majke dolaze, to nije bila naša namera“, objasnio je.

Međutim, Andrea je više ponovila svoje mišljenje da je ovaj postupak pravi primer nasilništva.

Slažete li se s njom?


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.